10 Spaanse uitdrukkingen die je zullen motiveren tijdens je volgende fietsvakantie

  • 10 Spaanse uitdrukkingen die je zullen motiveren tijdens je volgende fietsvakantie

    Geschreven op 20 februari 2024

    Professionele begeleiding van onze Kortweg-coaches, bevoorrading voor en tijdens de rit, technische en medische bijstand: tijdens een fietsvakantie met Kortweg Cycling Travel weet je dat je op ons kan rekenen om jouw ritten aangenaam te maken. Maar we geven toe dat sommige cols wel eens pittig kunnen zijn. Daarom hebben we voor jou deze 10 motiverende Spaanse zinnen verzameld! Tijdens je volgende fietsvakantie kan je daarmee niet enkel jezelf, maar ook je medefietsers aanmoedigen. Want zeg nu zelf: een mooie Spaanse uitdrukking en een glimlach maken toch alles beter?

    1. Dime con quién andas, y te diré quién eres

    Letterlijke vertaling: zeg me met wie je omgaat en ik zeg je wie je bent.

    Twijfel je soms aan je fietsprestaties? Dan is deze spreuk er een voor jou. Tijdens je fietsvakantie omring je je namelijk met andere doorzetters. Jullie overwinnen samen pittige cols en wagen zich aan afdalingen waar anderen hoogtevrees van zouden krijgen. De straffe fietsers waarmee jij je op fietsvakantie omringt, zeggen dus alles over jouw sterke benen én karakter.

    2. No hay nada en este mundo más preciado que la verdadera amistad

    Letterlijke vertaling: er is niets op deze wereld meer waardevol dan ware vriendschap.

    Als dat geen mooie uitspraak is! Naast overwinningen op de fiets, is het sociaal contact dat je hebt met andere hobbyrenners natuurlijk even belangrijk. Niets is dan ook leuker dan tijdens een fietsvakantie je ervaringen te delen met je vaste wielerclubje of de nieuwe vrienden die je tijdens de tochten maakt.

    3. Al que madruga, Dios le ayuda

    Letterlijke vertaling: God helpt wie vroeg opstaat.

    Deze zin weerspiegelt niet enkel het katholieke geloof van vele Spanjaarden, maar duidt ook op de overtuiging dat wie hard werkt, zijn doelstellingen behaalt. Verlies echter niet je goesting in fietsen als je niet het type bent om vroeg op te staan. Er zijn namelijk ook Spaanse uitdrukkingen die een rustige aanpak prijzen. Of je dus tot de sportieve goalgetters behoort of op fietsvakantie gaat om rustig te genieten van je hobby, met een Kortweg-fietsvakantie zit je goed.

    4. Cada maestrillo tiene su librillo

    Letterlijke vertaling: elke leraar heeft zijn boekje.

    Als je dit populaire Spaanse spreekwoord letterlijk vertaalt, denk je misschien dat dit verschillende manieren van opvoeden of iets aanleren verklaart. Wanneer je de uitdrukking echter ruimer bekijkt, zegt die eigenlijk dat iedereen zijn eigen manier van denken en aanpakken heeft. En net omdat ieder individu op onze fietsvakanties anders is, biedt Kortweg de mogelijkheid om in verschillende fietsgroepen te fietsen, naargelang je tempo, ervaring, doelstellingen en smaak.

    5. Vísteme despacio que tengo prisas

    Letterlijke vertaling: kleed me langzaam aan, want ik heb haast.

    Dit mag dan een gekke letterlijke vertaling zijn, waar dit spreekwoord op doelt, is dat wanneer je iets gehaast doet, er altijd een tegenvaller zal zijn die je vertraging zal doen oplopen. Een Spaanse Murphy’s Law dus. De oplossing? Doe het op je gemak, want de resultaten zullen beter zijn. Deze uitdrukking is er dan ook eentje voor beginnende fietsers of iedereen die na een sportpauze opnieuw start met fietsen. Doe het rustig aan en bouw met geduld aan je conditie en prestaties.


    6. Obras son amores, que no buenas razones

    Letterlijke vertaling: werken zijn liefdes, geen goede redenen.

    Een Nederlandse spreuk waarmee je deze Spaanse kan vergelijken is: daden spreken luider dan woorden. Of zoals de slogan van Nike klinkt: ‘Just do it!’ Praat jij al jaren over die fietsvakantie? Is je goede voornemen om meer te doen met je favoriete sport? Dan wordt het hoog tijd dat je al die mooie woorden aan jezelf en je omgeving eens waarmaakt. Weet je niet goed hoe je het fietsen terug opneemt of verder uitbouwt? Misschien kan ons Kortweg-trainingsschema je dan inspireren.

    7. Si te caes siete veces, levántate ocho

    Letterlijke vertaling: als je zeven keer valt, sta dan acht keer op.

    Deze bemoedigende uitdrukking spreekt voor zich, al hopen we uiteraard niet dat je letterlijk van je fiets valt! Elke sport, ook fietsen, komt met zijn fysieke en mentale uitdagingen, maar als je er van geniet, mag je je hobby absoluut niet opgeven. Sta dus altijd terug op na een tegenvaller.

    8. Nunca te acostarás sin saber una cosa más

    Letterlijke vertaling: Ga nooit liggen zonder nog één ding te weten.

    Knowledge is power, ook wanneer het op je favoriete sport aankomt. Wat deze uitdrukking wil zeggen is dan ook dat je moet leren uit je fouten. Reageer je slecht op een bepaalde wielersnack? Schatte je jezelf te hoog in tijdens het beklimmen van die zware col? Heb je een te warme fietsoutfit aan voor het zomerse weer? Leer uit je ervaringen en stuur bij waar het nodig is. Enkel door verschillende manieren uit te proberen zal je alles uit je hobby kunnen halen.

    9. Más vale pájaro en mano que ciento volando

    Letterlijke vertaling: een vogel in de hand is meer waard dan 100 vliegende.

    In andere woorden, waag het niet om alles te verliezen door te veel te willen. Hoewel het goed kan zijn om je eigen sportieve grenzen op te zoeken, is het belangrijk dat je ze niet overschrijdt. Vallen omdat je tijdens een afdaling een bocht te snel neemt of halverwege die fietsrit moeten opgeven, omdat het tempo van de groep te hoog ligt, kan je echt missen tijdens een ontspannende fietsvakantie. Geniet dus van je kunnen, maar drijf jezelf niet tot het uiterste.

    10. Al mal tiempo, buena cara

    Letterlijke vertaling: Bij slecht weer, goed gezicht.

    Deze zin is een populair gezegde in Spanje. Het herinnert ons eraan dat alles beter is met een optimistische attitude en een glimlach. Als dat het motto van Kortweg niet is, dan weten we het niet meer! Ons team staat al sinds de start voor cycling with a smile. En jij ongetwijfeld ook tijdens je volgende ontspannende fietsvakantie!

    Alles om jouw fietsvakantie fantastisch te maken

    Zoals je waarschijnlijk al wist, is fietsen met Kortweg Cycling Travel all-inclusive. Niet enkel kan je rekenen op professioneel fietstransport, een vlotte reis naar je bestemming (en terug) en een verblijf in tophotels, je ritten worden compleet ontzorgd dankzij onze Kortweg-coaches, bevoorrading voor en tijdens de rit en een volg- of assistentiewagen. Alles wat jij moet doen is trappen en genieten. En zelfs als dat eens moeilijk lijkt, zullen wij je blijven motiveren. Kies dus je favoriet uit onze 10 motiverende Spaanse zinnen of leer ze allemaal vanbuiten: tijdens je volgende fietsvakantie zal je er namelijk kracht uit halen. ¡Al mal tiempo, buena cara! #CyclingWithASmile.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

  • Astoria Playa
  • Marina Playa
  • Costa Almeria
  • Mojacar
  • Energylab
  • Wcup