Veelgestelde vragen

Heb je een prangende vraag over onze werking? Raadpleeg dan onze meest gestelde vragen hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel niet om ons te contacteren via info@kortweg.be of op 0470/17.56.09. We helpen je graag!

Een overzicht van veelgestelde vragen

0497/480.657
 • Is er een annulatieverzekering of all risk verzekering inbegrepen?

  Er is geen annulatieverzekering noch allrisk-verzekering inbegrepen in de prijs van je fietsvakantie. Wel adviseren we om er een af te sluiten bij je eigen verzekeringsmakelaar of bij onze verzekeringspartner VAB. Indien je een VISA of Mastercard hebt, check je best eens de voorwaarden want in vele gevallen zit er een annulatieverzekering inbegrepen bij je kaart. 

  Bij het boeken van je fietsvakantie biedt Kortweg Cycling Travel vrijblijvend 2 soorten tijdelijke verzekeringen aan. Die worden telkens berekend op de reiswaarde per persoon, wat wil zeggen dat er een percentage op je totale reiskost berekend wordt. Bij een annulatieverzekering gaat het om 5,75%, terwijl voor een vakantiepakketverzekering 7,75% geldt. 

   
   

 • Wanneer wordt de betaling van mijn fietsvakantie verwacht ?

  Van zodra je een boeking hebt gemaakt ontvang je automatisch een reisbevestiging met uitnodiging voor de betaling van het voorschot. De betaling van het voorschot dien je uit te voeren binnen de 5 kalenderdagen na ontvangst van je betalingsuitnodiging, met gestructureerde mededeling. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van zodra we het voorschot ontvangen hebben.

  Het volledige saldo dien je 2 maanden voor afreis te betalen met de vermelding van dezelfde gestructureerde mededeling. Dat dient te gebeuren op dezelfde rekening die gebruikt is voor de betaling van het voorschot. Ter herinnering sturen we je 9 weken voor afreis een e-mail met de melding dat je binnenkort het volledige saldo dient te betalen.

 • Hoe worden de fietsen vervoerd ?

  De fietsen worden uiterst professioneel vervoerd. Alle info hierover vind je terug op deze pagina.

   

 • Wat mag er mee met het professioneel fietstransport?

  Enkel koersfietsen mogen meegegeven worden met fietstransport. Stadsfietsen of e-bikes worden niet geaccepteerd. Het is verplicht om een wieltas mee te geven bij aflevering van je fiets. Dat dient om het voorwiel in te stoppen.

  CO2-bommetjes kunnen in een drinkbus of zadeltasje meegegeven worden samen met je fiets.

  Er worden in geen geval schoenen, helmen of rugzakken meegenomen met het fietstransport, ook niet in de wieltas.

 • Hoe kan ik mijn fietsvakantie boeken?

  Nadat je je gewenste fietsvakantie gekozen hebt, klik je op de button "Boek uw fietsvakantie" en vul je alle gevraagde gegevens in.

  Je kan meerdere personen inschrijven per boekingsformulier. De boekingsbevestiging en betalingsuitnodiging wordt enkel naar de hoofdpersoon gemaild.

  Let op: het is belangrijk dat je al de voor- en achternamen invult zoals die zijn weergegeven op de identiteitskaarten. De vliegtickets worden geboekt op basis van de door jou ingevulde gegevens. Indien de namen op de identiteitskaarten dus niet overeenkomen met de checkin-gegevens, kan dat problemen geven op de luchthaven en je mogelijks zelfs een nieuw ticket ter plaatse te betalen.

 • Wat zijn de aflever- en ophaallocaties voor de fietsen ?

  3 dagen voor afreis kan je je fiets afleveren op de door jou aangeduide plaats op het boekingsformulier. Je hebt de keuze uit Kruishoutem, Londerzeel of Bekkevoort. De afhaling van je fiets gebeurt op dezelfde plaats.

  Een 3-tal weken voor afreis ontvang je via email verdere informatie over de exacte afleverdata, tijdstippen en de geplande retourophaling.

 • Zijn de bevoorradingen inbegrepen ?

  Tijdens alle fietsvakanties, wielerstages en fietsreizen op maat zijn alle bevoorradingen steeds inbegrepen. Er is een ruime keuze uit gels, bars, Meli-honingwafels en -peperkoeken, frangipane, carréconfituurtjes en bananen. Water en isotonepoeder worden ook altijd voorzien.

 • Hoe snel wordt er gefietst ?

  Er wordt gefietst in 2 of 3 groepen (dat is afhankelijk van de locatie en de reisperiode). Elke groep wordt begeleid door een Kortweg Cycling Travel-medewerker en een volgwagen of assistentiewagen met technische bijstand en een EHBO-kit. Het tempo van de fietsgroepen verschilt naargelang de periode, de locatie en het niveau van de deelnemers en wordt enkel aangepast in overleg met de groep. 

  Per fietsgroep kan het af te leggen parcours trouwens verschillend zijn en je kan dagelijks wisselen van groep. Meer info over de exacte afstanden, hoogtemeters en vereiste ervaring per groep vind je terug bij de precieze informatie van elke fietsvakantie.

 • Is er technische ondersteuning tijdens de fietsvakantie ?

  Tijdens elke fietsvakantie, wielerstage of fietsreis op maat is er technische ondersteuning. Meer info daarover vind je op deze pagina.

 • Met welke versnelling moet ik fietsen ?

  Gezien de meeste ritten over een golvend tot sterk heuvelend parcours gaan (afhankelijk van de fietsbestemming) adviseren we om vooraan met een compact (50-34 of 50-36) en achteraan met een 13-27/29 te fietsen of een 12-30/32. Een triple kan uiteraard ook.

 • Hoe bereid ik mijn fiets voor op een fietsvakantie?

  Voor je je fiets meegeeft met ons professioneel fietsvervoer is het belangrijk om enkele technische aspecten na te kijken. Onderstaand vind je enkele belangrijke punten van aandacht, maar de volledige checklist vind je terug op deze pagina.

  • Zijn de remblokken nog in goede staat?
  • Werken mijn versnellingen nog naar behoren?
  • Vertoont de ketting geen breuken?
  • Bij twijfel is het altijd aangeraden om je fiets te laten controleren door een professionele fietsenmaker.

 • Is mijn vliegtuigticket inbegrepen in de prijs bij de fietsvakanties ?

  In de prijs van de sportieve fietsvakanties naar Mojacar, Calpe en Mallorca is de prijs van de vliegtickets steeds inbegrepen in de totaalprijs, tenzij expliciet anders staat aangegeven. Bij alle andere fietsprojecten is de prijs van het vliegticket niet inbegrepen.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

 • Astoria Playa
 • Marina Playa
 • Costa Almeria
 • Mojacar
 • Energylab
 • Wcup