Fietsvakanties Mallorca

Fietsvakanties Mallorca (4)

Mallorca wordt hét fietseiland van Europa genoemd. Het grootste Balearen-eiland combineert een gevarieerd landschap vol uitdagende beklimmingen en machtige uitzichten met gastronomie, cultuur en geschiedenis. Maar vooral het goed onderhouden netwerk van 1.250 kilometer aan fietspaden en het gematigde klimaat geven voor de meeste wielertoeristen de doorslag om hier op reis te gaan. Fietsen op Mallorca is voor iedereen haalbaar want je kan er zowel vlak, heuvelend als bergachtig fietsen. Het Tramuntana biedt uitdagingen zoals Soller, Puig Major en Sa Calobra.

Op dit fietsparadijs is de omgeving van Alcúdia nog eens de toplocatie als het op aangenaam wielertoerisme komt. De gezellige badplaats is gelegen aan de noordelijke kust van Mallorca, op het schiereiland dat La Victoria genoemd wordt. Met een compacte historische vestingstad als centrum is het omringd door middeleeuwse omwallingen. Zijn smalle straatjes en oude huizen zijn een erfenis van de Arabieren die stad in de tiende eeuw stichtten. Vandaar ook de Moorse oorsprong van de naam: ‘Al-kudia’, wat ‘Stad op de heuvels’ betekent. In de warmere maanden vind je in die heuvels vele restaurants en winkels en kan je er op dinsdag en zondag de markt bezoeken die bekendstaat om zijn lederwaren. Combineer hier dus lekker eten met op je gemak winkelen.

Mallorca heeft een subtropisch klimaat waardoor de winters milder zijn dan op het Spaanse vasteland. Verder houdt het kustgebergte veel koufronten tegen. In het vroege voorjaar kan het 's ochtends nog een beetje fris zijn, maar al snel neemt de temperatuur toe. De gemiddelde temperatuur in Palma is 21,4° C, met gemiddeld 7 uur zon per dag het gehele jaar door.

#cyclingwithasmile

Ontdek de fietsvakanties naar Mallorca in beeld

  

Overzicht van de fietsvakanties Mallorca  


BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

  • Astoria Playa
  • Marina Playa
  • Costa Almeria
  • Mojacar
  • Energylab
  • Wcup