Over ons

Volgens ons team gaat er niets boven een zonnige vakantie waarbij je je enkel hoeft te focussen op je eigen pedalen. Kortweg Cycling Travel streeft er dan ook naar om elk van zijn fietsvakanties, -stages en -incentives zo zorgeloos mogelijk te maken. Zo kan je bij ons rekenen op professioneel fietstransport naar uw vakantiebestemming en terug, fantastische buffetten, bevoorrading onderweg en technische en medische bijstand tijdens de begeleide fietsritten. We kijken er alvast naar uit om je te mogen ontzorgen tijdens je volgende welverdiende vakantie.

‘Cycling with a smile’ is bij ons geen loze belofte. Daarom hecht Kortweg Cycling Travel veel belang aan een vast team van ongeveer 30 goede, ervaren begeleiders die je in het Nederlands en Frans bijstaan. Hun kennis van het wielrennen, hun permanente aanwezigheid en hun constante zorg voor elk individu binnen de groep maken absoluut het verschil. Ook achter de schermen, in ons Deinse hoofdkantoor of aan onze service course in kruishoutem, is ons team volop in de weer om jouw fietsvakantie of -incentive zo aangenaam mogelijk te maken. Vandaag vonden al duizenden Belgische en Europese fietsers via ons de weg naar Spanje en andere zonnige locaties en we hopen dat dat nog lang zo zal zijn!

#cyclingwithasmile en sportieve groeten van Jan, Yannic en het volledige Kortweg-team.

De Kortweg-geschiedenis in het kort

Aan het hoofd van Kortweg Cycling Travel staat Jan Almeye, een fietsliefhebber met een grenzeloze drive en passie voor reizen. Zo’n 15 jaar geleden startte de voormalige boekhouder met de hospitality en administratie te verzorgen voor professioneel mountainbiker Filip Meirhaeghe. Al snel kwam hij volop in de wereld van de profs terecht waarbij zijn organisatorische skills volop te pas kwamen. Hoe meer hij zich begon te verdiepen in wat een fietservaring nu echt fantastisch maakt, hoe meer hij droomde van fietsvakanties organiseren voor hobbyfietsers. Aangemoedigd door zijn vrouw Yannic Demeyer zocht hij de perfecte locaties voor die reizen. Het warme Spanje met zijn uitdagende cols en goed onderhouden wegennetwerk werd zijn uitverkoren locatie.

In 2007 zag Kortweg Cycling Travel het licht, gebaseerd op hetzelfde hoge organisatorische niveau vanuit de profwereld. Weerbaarheid, veerkracht, doorzettingsvermogen en respect ontpopten zich intussen tot de basiswaarden van Kortweg Cycling Travel. Jan, Yannic en hun hechte team bestuderen geregeld nieuwe mogelijkheden om toekomstige fietsvakanties steeds die extra wauw-factor te geven. To be continued!

Sinds de tweede helft van 2019 maakt Kortweg Cycling Travel deel uit van de Golazo Group. Organisator van sportieve evenementen en programma’s, zowel naar het grote publiek toe als voor topsport-events in bepaalde categorieën.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

  • Astoria Playa
  • Marina Playa
  • Costa Almeria
  • Mojacar
  • Energylab
  • Wcup