Verzekeringen

Met onze partner VAB biedt Kortweg Cycling Travel zijn 2 soorten tijdelijke verzekeringen aan. Die worden telkens berekend op de reiswaarde per persoon, wat wil zeggen dat er een percentage op je totale reiskost berekend wordt. Bij een annulatieverzekering gaat het om 5,75%, terwijl voor een vakantiepakketverzekering 7,75% geldt.

Annulatieverzekering

Een vakantie moeten annuleren is nooit fijn, maar het wordt nog een hoop zuurder als je helemaal niets van je geld terugkrijgt. Een tijdelijke annulatieverzekering op maat van je fietsvakantie is dan ook geen overbodige luxe en een ideale oplossing voor wie niet vaak op reis gaat. Maar zelfs als je toch zou beginnen aan je vakantie en je reis plots moet onderbreken, krijg je een deel terugbetaald. Ook voor eventuele wijzigingen die je reis voorafgaan, ben je verzekerd. De annulatiekosten die worden terugbetaald gaan tot € 2.500 per persoon per reis. Optioneel is dat bedrag zelfs te verdubbelen. Ook krijg je in het geval van een vroegtijdige stopzetting van je reis een terugbetaling van niet-genoten vakantiedagen. De gedetailleerde lijst van alle redenen waarvoor de annulatieverzekering geldt, vind je hier.

Vakantiepakketverzekering

Naast de bovenstaande annulatieverzekering, bevat een tijdelijke vakantiepakketverzekering nog een aantal extra’s zoals personenbijstand, medische kosten en optionele waarborgen. Medische kosten in het buitenland krijg je tot € 1.000.000 vergoed. En mocht je gerepatrieerd moeten worden bij ziekte of lichamelijk ongeval zijn die kosten ook gedekt. Een dringende vroegtijdige terugkeer zit ook in dit complete verzekeringspakket. Een geruststellende gedachte dus in het geval een dicht familielid zou overlijden of je woning beschadigd zou zijn tijdens je reis. Een complete opsomming van alles wat inbegrepen is in de vakantiepakketverzekering vind je terug op de website van VAB.

Waarom heb je een reisverzekering nodig als je aangesloten bent bij de mutualiteit?

De waarborgen van Belgische mutualiteiten zijn beperkt. Per dossier en per rechthebbende geldt meestal een franchise. En er is bijvoorbeeld geen dekking in geval van annulering of als het om een niet-medisch noodgeval gaat. Een bijkomende verzekering blijft dus altijd aangeraden.

Hoe zit het met Covid-19?

In het geval je een annulatieverzekering via ons hebt afgesloten, ben je verzekerd als je voor vertrek besmet raakt met Covid-19. Ook een reisonderbreking die voorvalt doordat jij of een dicht familielid Covid-19 hebben opgelopen, valt binnen de voorwaarden van de annulatieverzekering. De vakantiepakketverzekering biedt bijkomende dekking in het geval van besmetting met Covid-19. Op reis krijg je tot € 1.000.000 medische kosten terugbetaald. En indien je door het virus gedwongen wordt om een langer verblijf aan te gaan, krijg je dagelijks (tot 7 dagen) maximum € 75 per persoon terug. Een PCR-test in het kader van een medisch dossier wordt ook terugbetaald, net als noodzakelijke repatriëring. VAB heeft enkele veelvoorkomende vragen in verband met het virus gebundeld op zijn website.

Meer info? Contacteer ons

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

  • Astoria Playa
  • Marina Playa
  • Costa Almeria
  • Mojacar
  • Energylab
  • Wcup