10 goede redenen om voor een fietsvakantie in Mojácar te kiezen

 • 10 goede redenen om voor een fietsvakantie in Mojácar te kiezen

  Geschreven op 6 april 2023

  Er zijn talloze uitstekende argumenten waarom we bij Kortweg Cycling Travel al jaren kiezen voor Mojácar als uitvalsbasis voor onze fietsvakanties in Almería. Het weer is er zalig, qua cultuur valt er heel wat te ontdekken en natuurlijk is de omgeving ideaal om met de fiets te doorkruisen. Omdat we ervan overtuigd zijn dat het romantische dorp op de heuvel voor iedereen wat te bieden heeft, zetten we samen met de toeristische dienst van Mojácar de 10 belangrijkste redenen voor een bezoek op een rij. Of je nu fietst of niet, het witte dorp heeft jou zeker iets leuks te bieden!

  Het pittoreske dorp

  Laten we beginnen bij het begin: Mojácar wordt niet voor niets de parel van de Sierra Cabrera genoemd. Het prachtige dorp werd volgens sommige bronnen al 4000 jaar geleden gebouwd tegen de flanken van de imposante bergketen. Al van ver kan je de opvallende mengeling van witte huizen spotten en eenmaal je in het doolhof van smalle straatjes bent, vind je schoonheid in elk hoekje. Het dorp op de heuvel draagt sporen van een boeiend verleden en bevat uitkijkpunten die zowel zicht geven op de valleien rond Mojácar Pueblo als op de blauwe horizon aan Mojácar Playa.

  De azuurblauwe zee

  Mojácar Playa, het dorpsgedeelte dat zich aan de zee bevindt, is met 17 kilometer rustige kust een ideale plek om van het strand te genieten. Of je nu verschillende watersporten wilt uitproberen, lange strandwandelingen wilt maken of gewoon lekker wilt relaxen in het water, bij Mojácar Playa ben je aan het juiste adres. Neem hier zeker eens een duik na een stevige fietsrit of bezoek samen een hippe beach bar.


  De heerlijke lokale keuken

  In de restaurants en bars in het dorp en aan het strand kan je genieten van diverse smaakvolle gerechten. Ook hier vindt ieder zijn ding: producten van op het land en uit de zee komen samen op tafel en je beleeft hier zowel de lokale keuken als de internationale, maar bovenal kan je in Mojácar in alle eenvoud Bourgondisch lunchen en dineren. Hier uit eten gaan is dan ook een feest voor fijnproevers. En hoewel je tijdens een Kortweg-fietsvakantie geniet van volpension in het vertrouwde Hotel Marina Playa 4*, ben je volledig vrij om eens elders te gaan proeven van het beste wat Mojácar te bieden heeft. Van Britse pubs tot Marokkaanse eettentjes, een handig overzicht van alle restaurants vind je op de website van Mojácar Turismo.


  De kunst

  Verschillende kunstvormen kennen in Almería zowel een populair verleden als een bloeiend heden. Het licht, de charme, de landschappen en de speciale atmosfeer van deze stad, maken van Mojácar de ideale plek voor creatievelingen zoals schilders, fotografen en beeldhouwers. Het bewijs daarvan is dat vele kunstenaars Mojácar hun thuis noemen en dat er meerdere kunstgalerijen en -verenigingen te vinden zijn. Muziek en dans spelen ook een grote rol in Mojácar, waar verschillende genres zoals jazz, Oosterse en klassieke muziek elkaar ontmoeten op lokale festivals en concerten.


  De hartelijke bewoners

  Al sinds de oudheid is de gemeente Mojácar een begeerde plek om te wonen. Het milde klimaat, de levenskwaliteit en het uitzicht vanuit het dorp over de bergen, de zee en de kustlijn maken van Mojácar een ware place-to-live. En de bewoners zijn al even kostbaar: ze zijn open en hartelijk en omdat ze het al generaties lang gewend zijn om bezoekers van overal te ontvangen, zullen ze ook jou als een welkome gast behandelen. Geen betere plek om je Spaans te oefenen dan met een van de bewoners van dit dorp!


  Het fantastische klimaat

  Het speciale microklimaat van Mojácar is een van de best bewaarde geheimen van de Middellandse Zee. De vele dagen zon, de kabbelende zee en de bescherming van de bergketen Sierra Cabrera garanderen milde winters en mooie zomers. Perfect fietsweer dus!


  Alles wat je nodig hebt, vind je dichtbij

  In Mojácar tref je een uiteenlopend aanbod aan handelszaken: van moderne ketens tot kleinere, landelijke winkels. Wie de omgeving verkent zal een scala aan restaurants, bars, koffiehuizen, souvenirwinkels en kledingzaken ontdekken. Ook wanneer het op gezondheid en veiligheid aankomt, kan je in Mojácar gerust zijn. Ontspannen aan de Spaanse kust is nergens zo makkelijk.


  De rijke geschiedenis

  Het verleden van Mojácar kan je op vele plekken in het dorp letterlijk aflezen van de muren. Mojácar Pueblo zou al 4000 jaar menselijke bewoners kennen. Terwijl het ooit de woonplaats was van de Feniciërs, Puniërs, Romeinen en Grieken, waren het de Moren die er een kasteel bouwden en de stadsmuren versterkten. Meer weten over de geschiedenis van deze fabelachtige plek? Je leest er alles over in deze blogpost.


  Een scala aan sporten en activiteiten

  Wie met Kortweg Cycling Travel op vakantie gaat, zal de kuitjes al goed kunnen trainen, maar mocht dat nog niet genoeg zijn, zijn er voldoende activiteiten om zonder de fiets te ontdekken. De goed aangelegde, rustige wegen rond Mojácar zijn dan ook even geliefd bij wandelaars als fietsers, maar ook mountainbikers en ruiters komen hier aan hun trekken dankzij de ruigere paden die vanuit de heuvels uitkijken op de zee. Er is een golfterrein en tennisclub voor de liefhebbers en natuurlijk is het strand een zalige plek voor iedereen die verknocht is aan watersporten. Van baantjes trekken langs de kust en scubaduiken met een instructeur tot surfen en zeilen: de zee biedt eindeloze mogelijkheden voor sportievelingen.


  Feestdagen worden uitbundig gevierd

  Het rustige, stille Mojácar komt helemaal tot leven tijdens een van zijn vrolijke feestdagen. Dan worden het verleden, de cultuur en de kunst van het dorp uitbundig gevierd. De meest fascinerende dorpsfeesten om bij te wonen zijn het carnaval in februari, het Sint-Augustinusfeest in augustus en het Moros y Cristianos Festival (Moren en Christenen Festival) in juni. Die laatste fiesta wordt gevierd door een historische recreatie van de eeuwenoude vriendschap tussen de Moren en Christenen in Mojácar waarbij vele bewoners meelopen in een prachtige stoet. Een overzicht van alle grote festivals in Mojácar vind je op de website van Mojácar Turismo.


  Nog een extra goede reden om Mojácar te bezoeken…

  En dat is natuurlijk dat je hier met Kortweg Cycling Travel een ontspannende en efficiënt georganiseerde fietsvakantie kan beleven! Alles wat jij moet doen is enkele dagen voor vertrek je fiets op een van de beschikbare locaties komen afleveren en ervoor zorgen dat je op tijd bent voor je vlucht naar Spanje. De rest van het werk is volledig voor ons. Ook een naadloze reiservaring beleven? Neem hier een kijkje naar onze beschikbare fietsvakanties en geniet binnenkort zelf van alles wat Mojácar te bieden heeft. We verwelkomen je graag.

  Foto’s: Mojácar Turismo

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

 • Astoria Playa
 • Marina Playa
 • Costa Almeria
 • Mojacar
 • Energylab
 • Wcup