Mallorca of Mojácar?

 • Mallorca of Mojácar?

  Geschreven op 10 juni 2022

  Kiezen tussen onze vertrouwde fietsbestemmingen Mojácar en Mallorca is geen evidentie. De witte parel van de Sierra Cabrera kan rekenen op ongerepte stranden, een gezellige dorpskern en een adembenemende omgeving terwijl het grootste eiland van de Balearen hét geliefde vakantieoord is voor allerlei soorten reizigers en wielertoeristen.

  Voor de eeuwige twijfelaars onder jullie maakten we dan ook een korte, eenvoudige quiz die je kan bijstaan om je locatiekeuze voor je volgende fietsvakantie te maken. Tel op hoe vaak je 1 of 2 kiest en kijk op welke bestemming jij uitkomt!

   

  Hoeveel fietservaring heb je?

  Wat je fietsniveau ook is, op beide locaties zal het Kortweg Cycling Travel-team rekening houden met je ervaring en voorkeur. Maar hoewel we normaal gezien in 2 of 3 groepen met elk hun eigen tempo en beoogde afstand rijden, vinden we Mallorca de meest ideale locatie voor beginnende fietsers. Het is er warm en zonnig in de herfst en dankzij zijn goed aangelegde wegen en mooie routes kan het fietsers van elk mogelijk niveau bekoren.

  Mojácar is er dan weer voor de ervaren fietsers die houden van variatie. Een tocht met vele hoogtes, laagtes en haarspeldbochten is hier niet moeilijk te vinden. Hoewel de wegen uitdagender lijken, zijn ze over het algemeen rustiger dan in Mallorca dus ook hier kan je veilig rijden.

   

  Op zoek naar de traditionele lokale keuken of eerder enthousiast over het bezoek aan een wijngaard?

  Natuurlijk hebben Mallorca en Mojácar elk nog zoveel meer te bieden op culinair vlak, maar als er één maaltijd de nog steeds vrij traditionele keuken van Mojácar zou moeten representeren is het wel migas, een maaltijd gelijkaardig aan couscous, vaak gecombineerd met gefrituurde aubergine, ansjovis en sardientjes. Voor wie vooral graag ontspant na een rit, staat Mallorca dan weer gekend om zijn wijnen.

   

  Wat staat op je bucketlist?

  Toegegeven, kiezen tussen de vele straffe cols en valleien van Mojcácar en Mallorca is niet makkelijk, maar misschien kunnen deze bekende hoogtepunten helpen bij je keuze. In welke wil jij absoluut je tandwielen zetten?

   

  Met of zonder kinderen?

  Voor mama’s of papa’s die fietsen is er waarschijnlijk niets leukers dan met het hele gezin op reis gaan terwijl je partner tijdens je ritten op de kinderen let aan het kindvriendelijke zwembad of strand. Maar voor diegenen die eens een hotel willen ervaren dat rust boven alles hanteert, is het een goed idee om voor een adults-only-ervaring te kiezen.

   

   

  Ben je een zwembad- of een strandmens?

  Eigenlijk hebben zowel het hotel in Mallorca als in Mojacar meerdere zwembaden en liggen ze op slechts minuten wandelen van de zee. Maar waar Marina Playa in Mojácar als enige van de 2 echt vlak aan het zandstrand ligt, heeftHotel Astoria Playa in Mallorca een zwembad met een heel hippe lounge area met dj te bieden.

   

  Rij je liever vlak dan omhoog?

  In principe kan je tijdens elke fietsvakantie kiezen uit verschillende fietsgroepen met hun eigen tempo, hoogtemeters en af te leggen kilometers. Maar als we alles in overweging nemen, luidt ons advies per locatie een beetje anders. In Mojácar zal je vaker klimmen dan in Mallorca, dus als je van vlak rijden houdt, ben je gewaarschuwd!

   

  Hoeveel maaltijden wil je inbegrepen in het hotel?

  Sommigen vinden het zalig om bij het ontbijt, de lunch en het diner de voetjes gewoon onder tafel te schuiven in het restaurant van het hotel. Voor anderen mag het iets gevarieerder zijn. Of je nu na je fietsrit wilt aanschuiven aan het hotelbuffet of liever zelf op zoek gaat naar een gezellig restaurantje in de buurt, it’s up to you!

   

  Bij welke locatie kom je uit?

  Als je vaker tot antwoord 1 kwam, dan is Mojácar voor jou de place to be cycling! Meer over de geschiedenis en cultuur van deze stad aan de flank van de Sierra Cabrera lees je op deze pagina.

  Blijkt antwoord 2 vaker jouw ding te zijn? Dan is Mallorca dat waarschijnlijk ook! Meer over Kortweg Cycling Travels uitvalsbasis Alcúdia vind je hier.

  Heb je eigenlijk geen bijkomende info nodig omdat je staat te popelen om je volgende fietsvakantie te boeken? Dan verwelkomen we je graag op een van de reizen naar Mojácar of Mallorca. Tot snel!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

 • Astoria Playa
 • Marina Playa
 • Costa Almeria
 • Mojacar
 • Energylab
 • Wcup