Zo vind je leuke fietsroutes in eigen land

 • Zo vind je leuke fietsroutes in eigen land

  Geschreven op 16 augustus 2021

  Duurt het nog even voor je op fietsvakantie gaat met Kortweg Cycling Travel? En heb je soms écht geen inspiratie om fietsroutes te vinden in eigen streek? Dan kan je gelukkig gebruikmaken van de vele apps en websites die jou de beste routes laten ontdekken in eigen land. Test de volgende dus gerust eens uit in afwachting van je volgende fietsvakantie!

  Vele fietsers hebben waarschijnlijk wel al eens gehoord van RouteYou. De website stelt met gemak een route op die bij jou past doordat je je gewenste tocht kan filteren op lengte, beoordeling en moeilijkheidsgraad. Ook word je van lokale bezienswaardigheden en eet- en drinkgelegenheden op de hoogte gebracht.

  De website Vlaanderen Fietsland doet meer dan je de Vlaamse fietsknooppunten voorschotelen. Met de meer dan 16.000 km aan wegen vind je routes doorheen heel België. Een leuk extraatje is dat Vlaanderen Fietsland je ook kan verrassen met een route op jouw maat. Geef gewoon je gewenste aantal kilometers in en de website stelt je een origineel stuk voor van het Belgische fietsnetwerk.

  Ook Strava is geen onbekende in het koerswereldje. Naast het analyseren van je prestaties en het instellen van persoonlijke doelen kan je er ook routes mee uitstippelen. Die kan je koppelen aan je sporthorloge en delen met vrienden. 

  In samenwerking met Strava lanceerde Toerisme Vlaanderen trouwens de website Cycling in Flanders, waarbij fietsers kunnen kiezen uit 59 routes die zich focussen op bekende wielerhellingen in het West-Vlaamse Heuvelland en de Vlaamse Ardennen. Wanneer je alle routes binnen de 72 uur volbrengt komt je naam te hangen aan de Wall of Fame in het Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde. De beste uitdaging om de tijd tussen 2 fietsvakanties mee te vullen!

  Een andere app waarmee je routes kan uitstippelen, doelen kan stellen en je resultaten kan bijhouden en vergelijken is Ride with GPS. Je kan de app zelfs linken aan GPS-systemen zoals Garmin en Wahoo. Garmin Connect is een vergelijkbaar alternatief van Garmin zelf.

  De app Komoot geniet een avontuurlijke reputatie doordat hij ook afgelegen wegen en verlaten bospaden in zijn kaarten opneemt. Je kan er je favoriete highlights mee aanduiden en er foto’s aan koppelen. Ook kan je de app aansluiten op je sporthorloge zodat je je gezondheid tijdens het fietsen in de gaten kan houden. 

  De Nederlandse app Fietsknoop bundelt niet alleen alle Belgische fietsknooppunten, maar ook die van Nederland en Duitsland. Om je zelf samengestelde route te volgen kan je je door de gps laten begeleiden. Ook kan je je routes labelen en met vrienden delen.

  De app OsmAnd heeft als grote voordeel dat hij ook offline werkt en rekening houdt met hoogteverschillen en last-minute omleidingen. Ook rekent hij tot op de minuut uit hoelang het nog duurt voor je je eindbestemming bereikt. 


  Genoeg inspiratie opgedaan?

  Dan wensen we je veel plezier op je toekomstige fietstochten in eigen land! Zin om de exotischere omgeving van Mojacar, Calpe of Mallorca te ontdekken met de fiets? Dan mag je dankzij Kortweg Cycling Travel de bovenstaande apps en websites even laten rusten. Geniet van een relaxerende fietsvakantie waarbij alle routes voor jou zijn uitgestippeld door onze professionele begeleiders. Klinkt goed? Reserveer dan nu je volgende fietsvakantie.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

 • Astoria Playa
 • Marina Playa
 • Costa Almeria
 • Mojacar
 • Energylab
 • Wcup