Fietsen in Mallorca

Fietsvakanties combineren op een leuke manier sport en ontspanning zijn tegenwoordig razend populair. Fietsen is een gezonde sport, vooral wanneer u door prachtige landschappen kunt rijden die uw sportieve reis extra kleur geven.
Kortweg Cycling Travel is specialist in het aanbieden van fietsvakantie naar diverse warme bestemmingen. Eén van deze bestemmingen is Mallorca.

Mallorca behoort tot de Balearen, een eilandengroep aan de oostkant van de Spaanse kust. Andere eilanden die behoren tot deze archipel zijn onder meer Menorca en Ibiza. De Balearen staat bekend om hun natuurlijke schoonheid, prachtige natuurgebieden en uiterst gezellige badplaatsen. U zult hier gegarandeerd een fantastische vakantie beleven, die u ongetwijfeld nog lang na zal blijven.

Het verrassende Mallorca

Mallorca is veruit het grootste eiland van de Balearen, en beslaat ongeveer 3000m2. Het biedt ruimte aan geweldige natuurgebieden, vele idyllische stranden en meerdere levendige badplaatsen waar u een hoop vertier kunt beleven. Mallorca staat ook bekend om haar rijke cultuur en gastronomie. U heeft hier een ruimte keuze uit vele kleine en grote restaurants die gerechten bereiden van over de gehele wereld.

Bekijk ons aanbod meerdaagse fietsvakanties

Foto's meerdaagse fietsvakanties Mallorca

 • d
 • d
 • d
 • d
 • d
 • d

Fietsen op Mallorca is een bijzondere ervaring

Kortweg Cycling Travel biedt diverse fietsroutes aan op Mallorca, onderverdeeld in verschillende groepen, afhankelijk van het fietsniveau van de deelnemer

Groep 1 richt zich tot de sterk geoefende fietser die minimaal 5000 kilometer per jaar fietst, aan een gemiddelde snelheid van 25-27 kilometer per uur. In totaal worden er tijdens de fietsvakantie zo'n 600-650 km gereden, in 4 ritten van 100 tot 130 km per dag, en ook nog een rit van ongeveer 3 uur op de vertrekdag. De fietsroute leidt langs groene beboste gebieden, uitgestrekte plattelandsvlakten en natuurlijk ontbreken enkele stevige beklimmingen en afdalingen niet, tot 15%.

Groepen 2 en 3 gaan aan rustiger tempo, en richten zich tot wielertoeristen die minstens 2000 km per jaar fietsen, en het fietsen graag willen combineren met een leuk terrasje. Er worden 4 ritten van 70 tot 110 km gereden, en ook nog een rit van ongeveer 3 uur op de vertrekdag. Het hoogteverschil is afhankelijk van de reisperiode en het gemiddelde niveau van de groep. Er kunnen stijgingspercentages van 15% mogelijk zijn. 

Bij alle groepen worden 's ochtends de ritten gedetailleerd overlopen aan de hand van het roadbook. 
Er rijdt steeds een fietsbegeleider mee. Er is ook een gemeenschappelijke assistentiewagen voor technische ondersteuning, reservewielen, bevoorrading en EHBO-kit. 

Overnachten en hotels in Mallorca

Ontspannen na een deugddoende fietsrit kan u doen in één van de 2 hotels die wij voor u geselecteerd hebben. De hotels die wij voor u geregeld hebben zijn respectievelijk het driesterrenhotel Helios in Can Pastilla en het viersterrenhotel Viva Sunrise te Alcudia.

Hotel Helios ligt op slechts 15 minuten lopen van geweldige bezienswaardigheden zoals het aquarium in Palma de Mallorca, de Marina van San Antonio de la Playa en Cala Estància.
Hotel Viva Sunrise is slechts 400 meter van het strand gelegen en biedt, zoals de naam al aangeeft, dagelijks zicht op de prachtige zonsopgang waar de Balearen onder andere bekend om staan. 

Beide hotels hebben een goede Wi-Fi verbinding en natuurlijk een goed afgesloten fietsenstalling om uw trouwe tweewieler veilig te kunnen stallen.

Kortweg Cycling Travel maakt fietsen op Mallorca een waar genot!

Gaat u met Kortweg Cycling Travel op vakantie, dan bent u verzekerd van een tot in de puntjes verzorgde reis. Wij vervoeren uw fiets op professionele wijze, bieden onderweg de nodige technische en fysieke ondersteuning in de vorm van massages en hulp. Het enige dat u hoeft te doen, is genieten van het fietsen  en de prachtige vergezichten van Mallorca. Wacht niet te lang, en bel ons vandaag nog om te informeren naar de opties. Onze fietsreizen naar Mallorca zijn altijd snel volgeboekt!

Bekijk het andere aanbod meerdaagse fietsvakanties

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

 • Astoria Playa
 • Marina Playa
 • Costa Almeria
 • Mojacar
 • Energylab
 • Wcup