Hotel Astoria Playa: fietsersparadijs op Mallorca

  • Hotel Astoria Playa: fietsersparadijs op Mallorca

    Geschreven op 20 september 2021

    Gastvrij, gastronomisch én cultureel: dat is Mallorca ten top! Het grootste eiland van de Balearen is een geliefd vakantieoord bij allerlei soorten vakantiegangers. Fietsers zijn voornamelijk gek op de prachtige, heuvelachtige routes en de milde winters. Het is dan ook met enthousiasme dat Kortweg Cycling Travel elk jaar de levendige badplaats Alcúdia uitkiest als uitvalsbasis voor zijn Mallorcaanse fietsvakanties. Het hotel waar we onze klanten laten verblijven is de kers op de taart: Hotel Astoria Playa heeft onder meer een eigen Bike Centre, een luxueus buffet en meerdere zwembaden en jacuzzi’s om heerlijk te ontspannen.

    Van fietsen in de natuur tot relaxen aan het zwembad

    Het viersterrenhotel Astoria Playa is gelegen in het noordoosten van Mallorca. Het ligt aan de scheiding van de populaire stad Puerto de Alcúdia en het lange zandstrand Playa de Muro. De oceaan bevindt zich op slechts 150 meter wandelen, wat zalig is na een intensieve fietstocht. Naast het feit dat heel Mallorca gezien wordt als hét Europese fietseiland, staat de regio van Hotel Astoria Playa specifiek bekend om zijn aangename wandel- en fietspaden, net als om zijn water- en luchtsporten. Aan de promenade vind je een scala aan gezellige bars, restaurants en winkels. Wie (even) niet fietst, zal zich dus niet snel vervelen! 

    Kom heerlijk tot rust

    Om zijn gasten van een continue rustig verblijf te garanderen is Hotel Astoria Playa adults-only. Fietsers die meegaan met Kortweg Cycling Travel kunnen rekenen op comfortabele kamers met een terras met uitzicht op de binnentuin, het zwembad of de straatzijde. Airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, een koelkast en een tv maken de kamers een prima plek om te ontspannen. Maar wie liever in een loungezetel bij het zwembad tot rust komt, kan genieten van de tropische tuin van 4000 m², een snackbar en 3 jacuzzi’s. Doorheen heel het hotel is er gratis wifi en er zijn ook actievere ontspanningsmogelijkheden zoals minigolf en tafeltennis. Overdag is er een seizoensgebonden programma met entertainende activiteiten zoals darts, zwembadspelletjes en aerobics. 's Avonds worden er geregeld live muziek, cabaret en andere optredens voorzien. Elk kwaliteitsvol buffet wordt trouwens opgevrolijkt door live cooking. 

    Hotel met een hart voor fietsers

    Hoewel de bovenstaande faciliteiten de meeste vakantiegangers waarschijnlijk al kunnen bekoren, heeft Hotel Astoria Playa enkele extra troeven die het duidelijk onderscheidt van gelijkaardige accommodaties. Fietsers kunnen onder meer genieten van een uitgebreid buffetmenu op maat en professionele massages. Er is een ruime beveiligde fietsenbergplaats (voor ongeveer 200 fietsen) met indoor bike wash, wasserette, technisch onderhoud en water om je drinkfles mee te vullen voor elke rit. Nog niet overtuigd? Laat je dan overhalen door de welverdiende après-bike na het fietsen!

    Het ultieme fietsersparadijs

    Dankzij een dromerige ligging, luxueuze verblijven en speciale voorzieningen voor fietsers, is er voor Kortweg Cycling Travel geen betere plek om te verblijven dan Hotel Astoria Playa. Heb je je al aan Mallorca gewaagd en kriebelt het om er van een nieuwe fietsvakantie te genieten? Of ben je klaar om een eerste keer met ons te reizen? Raadpleeg dan hier onze aankomende vakanties naar Alcúdia en reserveer snel je plekje.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

  • Astoria Playa
  • Marina Playa
  • Costa Almeria
  • Mojacar
  • Energylab
  • Wcup