10 fantastische momenten die je enkel meemaakt op fietsvakantie

 • 10 fantastische momenten die je enkel meemaakt op fietsvakantie

  Geschreven op 25 februari 2022

  Natuurlijk zijn wij fan van onze eigen fietsvakanties, maar dat is met goede reden! Want wat als we je vertellen dat de volgende lijst uniek is aan een fietsreis? Probeer na je fietstochten in België bijvoorbeeld maar eens een uitgebreid buffet, professionele massage én gratis wasdienst te bemachtigen. Van welke geluksmomenten uit deze lijst heb jij al mogen genieten?

  1. Aankomen in het hotel en meteen op je eigen fiets kunnen springen

  Je komt in het hotel aan, checkt samen in met de begeleiders en dan… moet je nog een heel eind wachten tot je fiets arriveert. Nee hoor, van zodra je klaar bent met inchecken staat je fiets klaar voor jou om erop te springen. Juist even je voorwiel opnieuw monteren* en je bent klaar om een hele week te rijden!

  *Omdat we je fiets veilig willen meenemen op ons professioneel fietstransport, dien je je voorwiel mee te geven in een fietszak en maken we je fiets zelf stevig vast in onze wagens. Meer info over hoe we je fiets vlot op zijn bestemming krijgen vind je hier.  2. Niet kunnen kiezen uit het ruime ontbijtbuffet

  Niets leukers dan voor een stevige rit van jouw ideale ontbijt te kunnen genieten zonder dat je het zelf moet klaarmaken. Een paar verse broodjes met confituur, kaas of honing, een lekkere vruchtenmuesli of iets anders waar jij bakken energie van krijgt: elk van onze partnerhotels heeft een ruim ontbijtbuffet om uit te kiezen. Ook ‘s avonds kan dankzij alle heerlijke gerechten al eens de keuzestress toeslaan.


  3. De gepassioneerde medewerkers die je ‘s ochtends goedlachs staan op te wachten

  Elk van onze medewerkers draagt op zijn beurt bij aan jouw ontspannende ervaring. Meestal zijn er per reis een stuk of 4 à 6, waarvan sommigen meevliegen vanuit België en anderen Spanje hun thuis noemen. Maar ongeacht hun afzonderlijke kwaliteiten zetten ze zich allemaal voluit in om jouw reis zo fijn mogelijk te laten verlopen. En die flauwe grapjes moet je er af en toe bijnemen!


  4. Je bevoorrading uitkiezen voor de start van de rit zonder dat je eraan moet denken

  Als jij ‘s ochtends opdaagt voor de rit, hebben onze medewerkers al voor jouw favoriete wielersnacks gezorgd: bananen, ontbijtkoeken, winegums, peperkoek, energierepen en sportgels liggen voor jou uitgestald om mee te nemen tijdens de rit. And don’t forget to stay hydrated! Vul je drinkbus met het door ons voorziene water of isotone sportdrank. Ook tijdens de fietspauzes heb je de kans om je bevoorrading aan te vullen.


  5. Machtige routes afleggen met nieuwe vrienden

  Akkoord, in België vind je ook prachtige wegen die je samen met vrienden kan verkennen. Maar op fietsvakantie zijn de uitzichten een stuk tropischer (denk palmbomen en azuurblauwe zee) en de meeste gezichten onbekend. Je zal ongetwijfeld naar huis terugkeren met enkele mooie herinneringen en enkele nieuwe kameraden.


  6. Na het klimmen de top bereiken en ongelofelijk trots zijn op jezelf

  De Coll de Rates bij Calpe, de Puig de Randa in Mallorca, en de Puerto de la Virgin in de buurt van Mojacar staan op de bucketlist van menig fietser. En nadat je er misschien jaren voor getraind hebt, is het een ongelofelijk gevoel om te mogen zeggen dat je ze met succes beklommen hebt.


  7. Aan een pittoreske strandbar stoppen voor een cafe con leche of een cerveza

  Tijdens al dat trappen genieten van iets fris of stevigs is een must. En geef toe, een sympathieke bediening met een Spaanse tongval én uitzicht op het strand of de bergen kom je tijdens het fietsen thuis toch niet snel tegen?


  8. Het Spaanse stof van je fiets spuiten

  Hoewel je fiets niet gemakkelijk vuil wordt in droge zuiderse gebieden, kan het toch enorme voldoening geven om je trouwe tweewieler na de rit in het sop te zetten. In al onze partnerhotels is een gratis bike wash steeds beschikbaar. Want dat Spaanse stof hoort nu eenmaal bij de ervaring!


  9. Je was in de wasmand kunnen smijten om ze tegen de volgende ochtend fris terug te krijgen

  Je hoeft zelf de wasmachine niet vol te proppen of bij je partner te zagen of de was al gedaan is omdat je je wielerkledij dringend nodig hebt. Gooi je fietsgerief gewoon in onze wasmand en wij zorgen voor de rest. Ten laatste de volgende ochtend krijg je je favoriete outfit frisgewassen terug.


  10. Lekker op je buik gaan liggen en die kuitjes laten masseren

  Ook voor een massage van je pijnlijke kuiten hoef je je kamergenoot of medefietsers niet lastig te vallen. Op elk van onze reizen is minstens 1 professionele masseur aanwezig die zich met plezier over jouw stramme spieren buigt. Na een stevige rit kan je dus gerust een halfuurtje volledig ontspannen.

  En nog zoveel meer

  Ongetwijfeld vergeten we nog momenten die een fietsvakantie met Kortweg Cycling Travel zo speciaal maken. Zo zijn er bijvoorbeeld nog de volg en -assistentiewagens waar je tijdens je fietsritten in België waarschijnlijk niet vaak op kan rekenen. Al deze hoogtepunten en meer zelf ervaren? Verzeker jezelf dan van een plaatsje op een van onze volgende fietsvakanties!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

 • Astoria Playa
 • Marina Playa
 • Costa Almeria
 • Mojacar
 • Energylab
 • Wcup