Hoe gaat ons professioneel fietstransport in zijn werk?

 • Hoe gaat ons professioneel fietstransport in zijn werk?

  Geschreven op 8 november 2021

  Op reis gaan met je koffer of rugzak klinkt als vanzelfsprekend. Maar je fiets meenemen naar het buitenland is niet altijd even gemakkelijk. Of je nu naar Calpe, Mallorca of Mojacar gaat, Kortweg Cycling travel zorgt er voor dat jouw trouwe tweewieler veilig op je vakantiebestemming geraakt. En na de reis brengen we je fiets ook weer thuis. Zo hoef je je enkel zorgen te maken over het halen van je vlucht, want je fiets bereikt zijn eindlocatie op een heel andere manier.

  Zo gaan we aan de slag

  Je hebt je vakantie bij ons geboekt, fijn! Dan nemen wij het vervoeren van je fiets graag op ons. Daarvoor kunnen we vertrouwen op een professioneel uitgeruste camionette met aanhangwagen of een wielerwagen van het type Iveco Eurocargo.

  Het enige dat jij hoeft te doen is 3 dagen voor vertrek bereid zijn om je fiets uit te zwaaien! Voor je eigen afreis zet je je fiets namelijk bij ons af op de door jou gekozen afleverlocatie. De mogelijke plaatsen zijn Kruishoutem, Londerzeel en Bekkevoort, afhankelijk van wat jou beter uitkomt. Exacte uren en locaties krijg je uiteraard nadat je geboekt hebt.

  Wat moet je meebrengen naar de afleverlocatie? Enkel je fiets en een wieltas. Het voorwiel wordt namelijk in de tas gestopt en tussen de fietsen geplaatst, zodat een extra bescherming wordt gecreëerd. Doordat het voorvork van je fiets gemonteerd wordt in een speciale houder zijn zijdelingse bewegingen van de kader onmogelijk. Het achterwiel wordt trouwens in een wielgleuf geplaatst en extra gefixeerd. Lekker stevig en veilig dus!

  Ons fietstransport zorgt er ook voor dat er geen wijzigingen zijn aan jouw op maat afgestelde fiets. Wanneer je fiets na vele kilometers zijn vakantiebestemming bereikt heeft, hoeft enkel het voorwiel opnieuw gemonteerd te worden en kan je onmiddellijk starten met fietsen. Enjoy!

  Nog even dit...

  - Enkel koersfietsen, triatlonfietsen en sportieve fietsen (met een recht stuur) mogen meegegeven worden met het fietstransport. Stadsfietsen of e-bikes kunnen we helaas niet meenemen in onze camionettes en wielerwagens.

  - CO2-bommetjes kunnen in een drinkbushouder of in een zadeltasje meegegeven worden met de fiets.

  - Schoenen, helmen of rugzakken zijn echter je eigen verantwoordelijkheid en horen niet thuis op het fietstransport. Steek ze ook niet in je wieltas, maar neem ze zelf mee op het vliegtuig.

  Zien hoe zo’n fietstransport in zijn werk gaat?

  Dan hoef je niet te wachten tot je je fiets inlevert voor vertrek naar het buitenland! Om je nu al een goed idee te geven van hoe jouw trotse tweewieler in tropische oorden geraakt, brachten we ons fietstransport in beeld.


  Ook zin om jouw fiets (en jezelf) in vakantiesfeer te brengen?

  Boek dan nu je volgende fietsvakantie via onze website en vertrouw op ons professioneel fietstransport en andere troeven zoals massages en bevoorrading om jou een fantastische all-in reis te bezorgen!


BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

 • Astoria Playa
 • Marina Playa
 • Costa Almeria
 • Mojacar
 • Energylab
 • Wcup