4 to-do’s voor je op fietsvakantie vertrekt

 • 4 to-do’s voor je op fietsvakantie vertrekt

  Geschreven op 30 augustus 2021

  Op reis gaan komt altijd met de nodige voorbereiding. Je koffer klaarmaken, iemand vragen om op de huisdieren of planten te letten, snel nog een paar lokale gewoonten van je vakantiebestemming googelen… Maar voor fietsers komt er net dat tikkeltje extra bij kijken. Dankzij Kortweg Cycling Travel gaat je trouwe tweewieler namelijk mee op reis! En dat komt met enkele bijkomende to-do’s voor je volledig gerust kan vertrekken.

  Fiets minstens 750 km in de 2 maanden voor je vakantie

  Een goede basisconditie is een absolute vereiste om op reis te gaan met Kortweg Cycling Travel. Ondanks het geruststellende feit dat er steeds gefietst wordt in 2 of 3 groepen (afhankelijk van locatie en tijdstip), is het belangrijk om mee te kunnen met de andere fietsers. Het tempo wordt aangepast aan het niveau en in overleg met de groep, maar hou best rekening met een minimum van 80 km fietsen per dag. Hoewel een trainingsschema voor iedereen anders is, raden we dan ook aan dat je al enkele jaren fietst voor je met ons op vakantie vertrekt. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen de juiste uitdagingen aangaat, kan je ter plaatse gerust dagelijks veranderen van groep.

  Kijk je fiets grondig na

  Elke fietser zal het beamen: het is leuker om een rit te beginnen met een fiets waarvan je weet dat die volledig in orde is. Zorg er dan ook voor dat je hem grondig controleert voor je hem meeneemt op fietsvakantie. Dat begint al met een grondige poetsbeurt. Eens op reis, zal je gelukkig ook de mogelijkheid hebben om je fiets gratis te wassen na elke rit. Eens dat je fiets mooi blinkt, kan je de technische onderdelen ongetwijfeld beter zien. Overloop dus zeker de belangrijkste aspecten zoals de wielen en banden, de remblokken en -kabels, de ketting en de bouten. Ben je er toch niet van overtuigd dat je fiets klaar is voor de reis? Bij twijfel over een bepaald onderdeel, laat je hem best nakijken door een professionele fietsenmaker. Doe dat zeker op tijd, want 3 dagen voor jij op het vliegtuig stapt, zal je fiets al vertrokken zijn met ons professioneel fietstransport. PS eenmaal op vakantie hoef je je geen zorgen te maken. Elke rit met Kortweg Cycling Travel komt met de technische ondersteuning van een technieker en een volgwagen!

  Maak je fiets klaar voor het professioneel fietstransport 

  Het transport van de fietsen wordt 3 dagen voor jouw afreisdatum uitgevoerd met een professioneel uitgeruste camionette met aanhangwagen of een wielerwagen (van het type Iveco Eurocargo). Voor de wielerstages voorzien we telkens 3 aflever- en ophaalpunten voor de fietsen: Kruishoutem, Londerzeel en Bekkevoort. Je kan ons laten weten waar je je fiets het liefst afgeeft. Doordat het voorvork gemonteerd wordt in een speciale houder wordt de complete fiets gefixeerd. Het achterwiel wordt in een wielgleuf geplaatst en vastgezet. Voor extra bescherming wordt het voorwiel in een wieltas gestopt en tussen de fietsen geplaatst. Ter plaatse hoeft enkel het voorwiel gemonteerd te worden en kan je onmiddellijk starten met fietsen. En wees gerust, ons fietstransport zal geen wijzigingen aanbrengen aan je op maat afgestelde fiets.

  Zorg voor een goede reisverzekering

  Op fietsvakantie is een betrouwbare reisverzekering geen overbodige luxe. Hoewel onze volgwagen steeds een EHBO-kit ter beschikking heeft, is het aangenamer reizen als je weet dat je verzekerd bent voor medische voorvallen. Ook voor het annuleren van je vakantie of schade aan je fiets dek je je best in. We raden onze klanten dan ook steeds aan om een annulatieverzekering of een all-risk-verzekering af te sluiten. Neem daarvoor contact op met een verzekeringsmaatschappij. Een annulatieverzekering kost vaak ongeveer 5% extra op je totale reissom. voor een all-risk-verzekering reken je best op ongeveer 8% premie op het totaalbedrag. Heb je een Visa of Mastercard? Check dan zeker de voorwaarden van je bank: vaak zit bij zulke kaarten al een annulatieverzekering inbegrepen. Voor tijdelijke polissen biedt Kortweg Cycling Travel zijn klanten trouwens altijd een optie van verzekeraar VAB aan.

  Met een gerust gevoel op reis

  Ook al is de voorbereiding voor een fietser die met vakantie gaat misschien uitgebreider dan die van de doorsnee reiziger, eens je op je bestemming bent aangekomen zal Kortweg Cycling Travel zo veel mogelijk voor je uit handen nemen. Geniet van heerlijke maaltijden, een toffe verblijfplaats, ritten die vlotjes verlopen en een groepssfeer die niet stuk kan. Wil je ook een fietsvakantie meemaken waarbij zorgen onbestaande zijn? Boek dan je volgende reis met ons via deze pagina.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

 • Astoria Playa
 • Marina Playa
 • Costa Almeria
 • Mojacar
 • Energylab
 • Wcup