Fietsvakantie in de Algarve

Fietsvakanties combineren op een leuke manier sport en ontspanning zijn tegenwoordig razend populair. Fietsen is een gezonde sport, vooral wanneer u door prachtige landschappen kunt rijden die uw sportieve reis extra kleur geven.
Kortweg Cycling Travel is specialist in het aanbieden van fietsvakantie naar diverse warme bestemmingen. Eén van deze bestemmingen is de Algarve in het zuiden van Portugal, één van de populairste fietsbestemmingen in Europa.

De Algarve is het zuidelijkste deel va Portugal en staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, prachtige natuurgebieden en uiterst gezellige badplaatsen. U zult hier gegarandeerd een fantastische fietsvakantie beleven, die u ongetwijfeld nog lang bij zal blijven.

Laat je verrassen door de Algarve

De Algarve is de meeste populaire vakantiebestemming in Portugal. Ongeveer 1 op 2 toeristen die naar Portugal reizen verblijven in de zuidelijkste regio van Portugal. Dit is niet verwonderlijk als je weet dat de Algarve beschikt over een prachtige kustlijn met indrukwekkende rotsformaties en brede en zachte stranden. Dankzij zijn droge zomers en milde klimaat (in het voorjaar) is het ook de de ideale bestemming om te sporten: of het nu gaat over surfen, lopen of fietsen, de Algarve bevat alle troeven om u volledig uit te leven op sportief vlak en uw limieten te verkennen. Naast het sportieve kan u er ook genieten van haar rijke cultuur en gastronomie. U heeft hier een ruimte keuze uit vele kleine en grote restaurants die er de typisch Portugese keuken serveren.

Contacteer ons voor ons aanbod fietsvakanties in de Algarve

Foto's meerdaagse fietsvakanties Algarve

 • d
 • d
 • d
 • d
 • d
 • d
 • d
 • d
 • d

Fietsen in de Algarve is een bijzondere ervaring

Kortweg Cycling Travel biedt diverse fietsroutes aan in de Algarve, onderverdeeld in verschillende groepen, afhankelijk van het fietsniveau van de deelnemer

Groep 1 richt zich tot de sterk geoefende fietser die minimaal 5000 kilometer per jaar fietst, aan een gemiddelde snelheid van 25-27 kilometer per uur. In totaal worden er tijdens de fietsvakantie zo'n 600-650 km gereden, in 4 ritten van 100 tot 130 km per dag, en ook nog een rit van ongeveer 3 uur op de vertrekdag. De fietsroute leidt langs groene beboste gebieden, uitgestrekte plattelandsvlakten en natuurlijk ontbreken enkele stevige beklimmingen en afdalingen niet, tot 15%.

Groepen 2 en 3 gaan aan rustiger tempo, en richten zich tot wielertoeristen die minstens 2000 km per jaar fietsen, en het fietsen graag willen combineren met een leuk terrasje. Er worden 4 ritten van 70 tot 110 km gereden, en ook nog een rit van ongeveer 3 uur op de vertrekdag. Het hoogteverschil is afhankelijk van de reisperiode en het gemiddelde niveau van de groep. Er kunnen stijgingspercentages van 15% mogelijk zijn. 

Bij alle groepen worden 's ochtends de ritten gedetailleerd overlopen aan de hand van het roadbook. 
Er rijdt steeds een fietsbegeleider mee. Er is ook een gemeenschappelijke assistentiewagen voor technische ondersteuning, reservewielen, bevoorrading en EHBO-kit. 

Overnachten en hotels in de Algarve

Ontspannen na een deugddoende fietsrit kan u doen in één van de 2 hotels die wij voor u geselecteerd hebben. De hotels die wij voor u geregeld hebben zijn respectievelijk een driesterrenhotel en een viersterrenhotel

Beide hotels hebben een goede Wi-Fi verbinding en natuurlijk een goed afgesloten fietsenstalling om uw trouwe tweewieler veilig te kunnen stallen.

Kortweg Cycling Travel maakt fietsen in Algarve een waar genot!

Gaat u met Kortweg Cycling Travel op vakantie, dan bent u verzekerd van een tot in de puntjes verzorgde reis. Wij vervoeren uw fiets op professionele wijze, bieden onderweg de nodige technische en fysieke ondersteuning in de vorm van massages en hulp. Het enige dat u hoeft te doen, is genieten van het fietsen  en de prachtige vergezichten van de Algarve. Wacht niet te lang, en bel ons vandaag nog om te informeren naar de opties. Onze fietsreizen naar de Algarve zijn altijd snel volgeboekt!

Contacteer ons voor ons aanbod meerdaagse fietsvakanties in de Algarve

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

 • Astoria Playa
 • Marina Playa
 • Costa Almeria
 • Mojacar
 • Energylab
 • Wcup