Voeg Climbing for Life Dolomiti toe aan jouw bucketlist

 • Voeg Climbing for Life Dolomiti toe aan jouw bucketlist

  Geschreven op 24 maart 2022

  Van 8 tot 11 september 2022 trekt Kortweg Cycling Travel met het event Climbing for Life naar de Dolomieten. Een prachtige regio met bekende cols, fietsen voor het goede doel én overnachten in een fijn hotel: in deze post kom je alles te weten over het initiatief en waarom het de moeite waard is om aan jouw bucketlist toegevoegd te worden. 

  Wat is Climbing for Life?

  Climbing for Life is een unieke fiets-, loop- of wandelvakantie gekoppeld aan het goede doel. De organisatie bezorgt jou niet enkel een onvergetelijke ervaring, maar schenkt bovendien een deel van je inschrijvingsgeld aan initiatieven zoals de Mucovereniging. Het event bestaat intussen 10 jaar en heeft steeds plaats in de mooiste berglandschappen van Europa. Omdat het om een jaarlijks dubbelevent gaat, speelt Climbing for Life zich binnenkort trouwens niet enkel af in de Dolomieten. Climbing for Life Valloire-Galibier gaat van 16 tot 18 juni 2022 de strijd aan met diabetes, maar helaas zijn er via onze organisatie geen hotelplaatsen meer over. Je inschrijven voor het het event zelf kan wel nog en dat rechtstreeks via de website van Climbing for Life. Meer informatie over wat inbegrepen is bij je ervaring, vind je er ook terug.

  Leg snel je plaats vast voor Climbing for Life Dolomiti Alta Badia

  Je via ons verzekeren van een hotelplaats kan wel nog voor de Dolomieten-versie van het event dat begin september in Italië plaatsvindt. Die beleving zal zijn steentje bijdragen aan het gevecht tegen longaandoeningen zoals astma, muco, COPD en long-covid. Wil jij samen met duizenden andere Belgen de meest majestueuze cols van de regio beklimmen voor het goede doel? Dan kan je via deze weg kiezen uit 5 toffe hotels met elk hun eigen troeven. Professioneel fietstransport naar Italië en terug is ook een optie.

  Hoe ziet het programma van Climbing for Life Dolomiti eruit?

  Op donderdag 8 en vrijdag 9 september schuiven we jullie verrassend mooie parcours tussen 50 en ca. 120 km voor de wielen. Benieuwd naar de Passo Pordoi of Passo Fedaia? 1 ding is alvast zeker: ze zijn prachtig! Op zaterdag 10 september kiezen we voor het bekendere werk: de Sella Ronda (52 km puur genot), al dan niet uit te breiden met de Passo Valparola en/of de Passo Giau (104 of 134 km). Een mythische finish voorzien we bovenop de Passo Gardena. Van daaruit daal je terug af naar Corvara voor een heerlijke pasta en de nu al beruchte afterparty met DJ.

  Climbing for Life Dolomiti Alta Badia zal je tijdens het fietsen of wandelen laten kennismaken met hun ambassadeurs. Ondanks de longaandoening waarmee ze te kampen hebben, tonen ze ons ieder jaar opnieuw dat zij tot grootse sportieve prestaties in staat zijn. Regelmatig bewegen en sporten is essentieel voor ieders fysieke en mentale welzijn. Die boodschap willen Climbing for Life en Kortweg Cycling Travel dan ook uitdragen. Een ideaal moment om met de ambassadeurs en andere deelnemers te verbroederen en inspirerende verhalen te delen is de traditionele Climbing for Life-pastaparty op de slotdag, een heerlijke afsluiter van je heroïsche driedaagse.

  Hoe boeken?

  Het inschrijvingspakket voor Climbing for Life Dolomiti kan je hier aanschaffen. Meer info over al het leuks dat inbegrepen is, vind je terug op de website van Climbing for Life. Je accomodatie en eventueel professionele fietsvervoer kan je via deze link vastleggen. Luchthavenvervoer dien je zelf te regelen.*
  Klim binnenkort met ons voor het goede doel en geniet van elk moment! Of laat je inspireren door onze all-in fietsvakanties in Spanje.


  *Goede luchthavens om Corvara te bereiken zijn: 
  Treviso Airport (TSF) – Treviso, Italië.
  Innsbruck Airport (INN) – Tyrol, Oostenrijk.
  Salzburg Wolfgang A Mozart (SZG) – Salzburg, Oostenrijk.
  Venice Marco Polo Airport (VCE) – Tessera, Italië.
  Orio al Serio International Airport (BGY) – Bergamo, Italië.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

 • Astoria Playa
 • Marina Playa
 • Costa Almeria
 • Mojacar
 • UCI
 • Energylab
 • Wcup
 • Hello Champ