Reizen kan opnieuw simpel, vlot en veilig

 • Reizen kan opnieuw simpel, vlot en veilig

  Geschreven op 6 september 2021

  Je hebt het ongetwijfeld al overwogen de laatste maanden: een zalige fietsvakantie boeken naar warmere oorden… Zoals naar onze favoriete Spaanse bestemming Mojacar bijvoorbeeld! Maar er is ook een dikke kans dat je het nog niet gedaan hebt. Want reizen nu het coronavirus langzaam aan macht inboet, lijkt nog steeds wat beangstigend. Moet je niet in quarantaine van zodra je aankomt op je bestemming? Hoe gaat de terugkeer naar België in zijn werk? En hoe zit het met die PCR-testen? De antwoorden op die vragen zijn verrassend simpel: om te reizen dien je geen van het bovenstaande te doen als je volledig gevaccineerd bent. Maar we leggen het je graag nog iets beter uit met Spanje als voorbeeld, zodat je met een gerust gevoel die welverdiende vakantie kan boeken.

  Op reis vertrekken = zalig als je volledig gevaccineerd bent!


  Voor wie volledig gevaccineerd is, kost de reisvoorbereiding naar Spanje weinig tijd en moeite. Vertrek je bijna naar je vakantiebestemming? Dan moet je slechts met 3 simpele zaken rekening houden, op voorwaarde dat je via documentatie kan aantonen dat je volledig gevaccineerd bent (bijvoorbeeld via de CovidSafeBE-app).

  1. Het vertrek

  Het enige dat je hoeft te doen om met het vliegtuig naar Spanje te mogen vertrekken is het invullen van de Spain Travel Health App. Het formulier, dat binnen de 48 uur voor je vertrek naar Spanje in orde moet zijn, kan je via je computer of de app invullen. Het duurt slechts enkele minuten en van zodra je het online doorstuurt, verschijnt een bevestiging in je e-mailbox. Wachten en stressen is dus niet aan de orde. Ook de kleurcodes van Spanje spelen geen rol meer voor wie volledig gevaccineerd is: quarantaine zal je niet opgelegd worden!

  2. Ter plaatse

  Van zodra je veilig bent gearriveerd op je bestemming, dien je je natuurlijk te houden aan de lokale coronamaatregelen. Die zijn in principe dezelfde als in België, met het verschil dat een weidse, rustige locatie als Mojacar het ongetwijfeld makkelijker maakt om afstand te houden van elkaar. Ook het hotel waar de gasten van Kortweg Cycling Travel verblijven is een veilige plek om te vertoeven.

  3. De terugkeer

  Tijd om terug naar huis te vertrekken? Binnen de 48 uur voor je in België aankomt, hoef je enkel het Passenger Locator Form in te vullen. Dat is op vijf minuten geklaard. Ook dit formulier ontvang je regelrecht in je e-mailbox. Quarantaine en PCR-testen zijn niet nodig voor wie volledig gevaccineerd is.

  Geniet van een deugddoende vakantie

  Zo zie je maar, zelfs nu het coronavirus nog niet volledig de wereld uit is, verloopt het reizen naar een locatie als Spanje heel gemakkelijk voor wie volledig gevaccineerd is. Wij kijken er alvast naar uit om je opnieuw te mogen verwelkomen op een deugddoende fietsvakantie in Mojacar. Wacht dus niet langer en reserveer je plekje nu via deze link!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

 • Astoria Playa
 • Marina Playa
 • Costa Almeria
 • Mojacar
 • Energylab
 • Wcup