Last van zadelpijn ?

 • Last van zadelpijn ?

  Geschreven op 13 september 2016

  Heeft u wel eens last van zadelpijn ? 
  Dan is een zadeldrukmeting zeker aangewezen bij Pulso Preventielab in Zwevegem.

  Pijn aan het zitvlak is een veel voorkomend probleem bij fietsers. Irritatie van de huid, teveel druk op het schaambeen of pijn bij het plassen zij frequente klachten. Dan denk je: “Dat is normaal, dit hoort bij fietsen”. Niets is minder waar! Iedereen moet pijnvrij kunnen fietsen. Zadelpijn kan ontstaan door een verkeerde positie op de fiets of door een verkeerde zadelkeuze. Een zadel kiezen is niet eenvoudig. Het is niet omdat je collega fietser uitstekend zit op een bepaald merk zadel, dat dit ook voor jou de ideale oplossing is. Iedereen verschilt anatomisch sterk van elkaar.

  Twee belangrijke aspecten bijvoorbeeld zijn de breedte van uw bekken en de lenigheid.
  Welk zadel je dan net nodig hebt, aangepast aan jouw anatomische bouw en individuele wensen, bepalen we via de zadeldrukmeting. De meerwaarde van een zadeldrukmeting is dat we rechtstreeks zien waar de druk zich situeert tijdens het fietsen. Daarom wordt de meting uitgevoerd op uw eigen fiets die bij ons op de rollen wordt geplaatst. Zo kunnen we gedetailleerd belangrijke zaken onderzoeken: Is de drukverdeling vooraan/achteraan ok?
  Krijgt de fietser niet te veel druk op 1 plaats?
  Zit de fietser scheef op het zadel?
  Is de fietser voldoende ondersteund zodat hij stabiel op het zadel zit?

  Dit zijn allemaal factoren waarmee rekening gehouden wordt tijdens een drukmeting. Telkens wanneer er een ander zadel geplaatst wordt, zien we de druk veranderen naar een andere positie. We testen de verschillende zadels grondig uit tot we de ideale drukverdeling bekomen. Ieder zadeltype heeft namelijk zijn specifieke vorm en doel.

  Wenst u meer informatie of een afspraak te maken voor een zadeldrukmeting klik dan op volgende link. https://pulso-preventielab.be/portfolio-item/fietspositionering/

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

 • KBWB
 • Wielerbond Vlaanderen
 • Hotel Playa De La Luz
 • Wcup
 • Servi Group
 • Costa Almeria
 • Mojacar