Hotel Albir Playa: fietsen en genieten in Calpe

  • Hotel Albir Playa: fietsen en genieten in Calpe

    Geschreven op 18 oktober 2021

    Col de Rates, El Castell de Guadelest, Puerto de Tudons, Sierra de Aitana... Een voor een ronkende namen in de wielerwereld en natuurlijk dé reden dat Kortweg Cycling Travel de omgeving van Calpe als een van zijn favoriete vakantiebestemmingen beschouwt. Wie met ons op fietsvakantie gaat in de Marina Alta-regio kan rekenen op een viersterrenhotel dat zich op wandelafstand van de zee bevindt: Hotel Albir Playa & Spa. Met zijn aangepaste faciliteiten voor wielertoeristen was het enkele jaren de vaste hotelkeuze van het Trek Segafredo racing team tijdens de diverse trainingskampen en van allerlei hobbyrenners.

    Rustig en toch levendig

    Hotel Albir Playa ligt in de gemeente l'Alfàs del Pi, tussen Calpe en Benidorm, 2 hotspots van de Costa Blanca. De zon is het hele jaar door van de partij, met aangename winterse temperaturen rond de 16 graden. Omdat het Albir Playa vlak bij het levendige dorpscentrum ligt, zijn er er vele gezellige winkeltjes en restaurants in de buurt. Fietsritten worden onvergetelijk door de wielertoppers Col de Rates, El Castell de Guadelest, Puerto de Tudons, Sierra de Aitana en de plateaus van Vall de Gallinera en Vall d’Ebo. Ook voor daguitstappen die niets met fietsen te maken hebben, heeft het hotel trouwens een ideale locatie. Zo kan je bijvoorbeeld het berg- en zeereservaat van Serra Gelada per boot of via wandelpaden ontdekken of de stad Alicante een bezoek brengen.

    Comfortabele kamers en gevarieerde buffetten


    De kamers van Hotel Albir Playa zijn modern, ruim en comfortabel. Standaardkamers kijken uit op het zwembad met tropische tuin, hebben airconditioning en bevatten een knus salon. Het schitterende spacentrum is met zijn sauna, bubbelbad en schoonheidssalon een grote troef, net als de vele activiteiten die speciaal georganiseerd worden voor gasten. Denk dan aan pingpong, waterbasketbal, aquagym, volleybal, quizzen, bingoavonden en optredens. 
    Na het fietsen nog energie over? Dan kan je je nog eens laten gaan in de fitnessruimte. Voor wie graag het thuisfront op de hoogte houdt van zijn avonturen is er gratis wifi doorheen heel het hotel. Het Albir Playa is trouwens ideaal voor renners die graag hun gezin meebrengen. Met een kinderzwembad, minidisco en andere spelletjes die georganiseerd worden voor jongere reizigers, scoort het hotel bij alle leeftijden.

     

    Alle maaltijden in het hotelrestaurant zijn in buffetvorm en bieden zowel warme als koude gerechten met vlees en vis. De focus ligt op de Mediterraanse keuken en zoals het een populair Spaans hotel betaamt, wordt er ook aan showcooking gedaan. Water en huiswijn zijn steeds inbegrepen bij alle maaltijden. Ook wordt rekening gehouden met dieetkeuzes of intoleranties. Zo is er bij het ontbijt zowel lactosevrije melk te verkrijgen als soyamelk. Zin in een snelle lunch aan het zwembad? Buiten vind je de hotelsnackbar La Palapa die zowel hapjes als verzorgde rijstgerechten serveert. Perfect wanneer je je ligstoel onder je parasol even niet wilt verlaten.

    Renners weten waarom

    Vele groepen wielertoeristen vinden hun weg naar dit hotel dankzij de aangepaste faciliteiten. Zo is er onder meer een veilige opbergruimte voor fietsen, kan je je tweewieler wassen en is er een technische ruimte waar je fiets onder handen kan worden genomen. Stijve kuiten? Die worden verwend door een professionele masseur.

    Boek snel je fietsvakantie naar Calpe

    Zin in toffe ritten met cols en dalen die een streling zijn voor het oog? Verlang je naar een hotel waar je tot rust kan komen aan een zwembad terwijl je dicht bij het strand en lokale winkels zit? Dan is een fietsvakantie naar Calpe waarschijnlijk je ding. Je vindt alle toekomstige afreisdata hier.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

  • Astoria Playa
  • Marina Playa
  • Costa Almeria
  • Mojacar
  • Energylab
  • Wcup