Beklim de Stelvio tijdens een fietsvakantie in Italië

Kortweg organiseert fietsreizen in Italië en de Dolomieten! Zo hebben wij een aantal fantastische routes voor u uitgetekend. Eén van de meest uitdagende fietsroutes is de beklimming van de Passo dello Stelvio. Deze beklimming reikt tot maar liefst 2750 meter hoogte en voert u langs werkelijk adembenemende vergezichten.

Italië heeft hoe dan ook een hoop te bieden op fiets- en wielergebied. Hier kunt u door grote bosgebieden fietsen, pittoreske dorpjes aandoen en aan steile beklimmingen en afdalingen deelnemen. De Stelvio route is zeker één van de zwaardere routes die wij aanbieden, maar ook één van de meest uitdagende voor de actievelingen onder ons. We delen graag enkele interessante weetjes en tips over deze route.

Bekijk onze fietsvakanties en op maat fietsreizen

Foto's beklimming Stelvio tijdens een fietsvakantie in Italië

  • d
  • d
  • d

De Passo dello Stelvio beklimmen?

Het is een redelijk zware route die niet voor eenieder geschikt is. Wij raden deze fietsvakantie dan ook enkel aan voor de meer gevorderde fietsers, mede vanwege de steile beklimmingen plus ook steile afdaling. Bent u een beginnend fietser, dan kunnen beide iets te uitdagend voor u zijn.

De Stelvio heeft een lengte van ongeveer 22 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 7%. Veel fietsers beschrijven de route als zwaar, soms vergezeld van een brandende zon of juist koude wind. Maar daar staat weer tegenover dat u adembenemende uitzichten krijgt, vaak vlak nadat u de zoveelste haarspeldbocht bent gepasseerd. Dit maakt dat u door blijft gaan, om elke keer weer aangenaam te worden verrast totdat u eindelijk samen met uw reisgenoten de top bereikt.

De Stelvio route is vooral voor fietsers die een uitdaging zoeken

Deze fietsroute kent weinig tot geen beschutting. U zult dus goed voorbereid aan moeten vangen. Daarnaast kent de route vele scherpe bochten, steile beklimmingen en daarna ook een uitdagende afdaling. De route is open vanaf eind mei en sluit medio oktober elk jaar, een beetje afhankelijk van het weer. Het beste is een rit in het late voorjaar of de vroege herfst te plannen, zodat u niet met extreme temperaturen wordt geconfronteerd.

Waarom kiezen voor Kortweg?

Naast de Stelvio, kunt u met ons ook andere gebieden in Italië verkennen zoals de Zoncolàn, de Giau, de Gavia en de Mortirolo. Geregeld passen wij ons aanbod aan fietsreizen aan. Zo blijven onze reizen altijd up-to-date. Al onze reizen zijn perfect verzorgd, van professioneel transport met gespecialiseerd vervoer tot heerlijk comfortabele hotels waar u na een uitdagende fietstocht moe maar voldaan kan bijkomen. Alle verblijven zijn op basis van vol pension, dus geen extra zorgen voor u.

Bovendien kunt u te allen tijde tijdens de reis terecht bij ons voor extra services zoals een wasdienst, gediplomeerde masseurs en reservematerialen.
Kortom: wanneer u een reis boekt met Kortweg Cycling Travel, dan hoeft u enkel klaar te zijn voor vertrek. De rest doen wij, zodat u kunt genieten van een onvergetelijke fietsvakantie!

Bekijk het aanbod fietsvakanties

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf in op onze fietsbrief

  • Astoria Playa
  • Marina Playa
  • Costa Almeria
  • Mojacar
  • Energylab
  • Wcup